De dirigent

Vanaf september 2024 is Jurriaan Poesse onze dirigent. Jurriaan is ook dirigent van Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo, Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours uit Enschede, Toonkunstkoor Euterpe uit Deventer. Tevens werkt hij als Cantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen. 

Naast het dirigeren is Jurriaan actief als koorzanger en incidenteel als solist (bas/bariton). Hij zingt onder andere in Vocaal Ensemble La Colombe uit Enschede en Capella Gudula uit Lochem. Hij kreeg zangles van Marja Reinders, Jasper Schweppe en Harry van Berne. 


Jurriaan Poesse (1993) studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. De bachelor en master Koordirectie deed hij bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Hij volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Laurieren, the King’s Singers, Stile Antico, Anúna en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (professioneel kamerkoor). In 2015 richtte Jurriaan samen met medestudenten het ‘ArtEZ Projectkoor’ op, wat zou uitgroeien naar het ambitieuze en veelzijdige ‘Vocaal Ensemble Cordier’. Dit koor focust op Renaissance en hedendaagse klassieke muziek, en geeft een podium aan jonge componisten.

Dirigent Joost Hekel tijdens een concert

Foto: Valerie Spanjers