Dékoor klassiek dwars

Dékoor is een meerstemmig klassiek dwars koor met als thuisbasis Deventer. Ons repertoire bestaat uit overwegend klassiek werk, met af en toe uitstapjes naar meer moderne muziek. We noemen onszelf: klassiek dwars. Want Dékoor kiest niet in de eerste plaats voor de gangbare klassieke stukken, maar zoekt juist naar koormuziek die je minder vaak hoort. Dus zongen we de Six chansons van Hindemith en de Redeloze zangen van Albert de Klerk, maar ook de Vespers van Mozart en het Magnificat van Arvo Pärt. We proberen ons publiek telkens weer te verrassen en voor onszelf het zingen gevarieerd en uitdagend te houden.

Een paar keer per jaar nodigen we een stempedagoog uit om specifiek met ons te werken aan stemvorming en koorklank.

Concerten

Zo’n 2 tot 4 keer per jaar is Dékoor te horen en te zien tijdens concerten. Meestal in Deventer of de directe omgeving, soms daarbuiten. De meeste worden geheel door onszelf verzorgd. En af en toe vormen we een muzikale gelegenheidsformatie met andere koren of ensembles.

Klik hier voor onze concertagenda en hier als je wilt zien wat we zoal gedaan hebben de afgelopen jaren!

Gezelligheid

Ambitie en gezelligheid gaan bij ons hand in hand. Dus is er na elke repetitie de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar ook gezellige activiteiten. De zangers van Dékoor kunnen goed zingen, maar vaak ook nog eens heel goed koken en bakken. Dus een favoriete activiteit is het nieuwjaarsbuffet waarbij alle koorleden wat lekkers meenemen.

In coronatijd, toen we niet konden zingen, hebben we onszelf uitgedaagd om activiteiten te houden die binnen de maatregelen mogelijk zijn. Zo hield onze dirigent wekelijks een digitale lezing, en hadden we in de zomer een gezellige wandeling en picknick.

Meezingen?

Wil je zelf meezingen bij Dékoor? Klik hier en je vindt alle informatie en hoe je je kunt aanmelden.